PrOvisioning

Het feit dat provisioning misschien niet tastbaar of zichtbaar is, maakt het soms lastig in te zien waarom je het nodig hebt voor de verkoop van je product. Met provisioning kun je heel makkelijk je omgeving eenzijdig inrichten. Waar iemand eerder uren werk had om een site aan te maken, heb je nu een mechanisme om al je sites uit te rollen. En dan zijn ze ook volledig voorzien van de functionaliteiten die je wilt. Dat is het idee van provisioning.

 

Wat is provisioning?

Provisioning is het geautomatiseerd aanmaken en updaten van (Site)Template in SharePoint en of SharePoint Online. Het aanmaken,inrichten, updaten en beheren van de behoeften van je organisatie kun je dus volledig onder controle hebben. Provisioning is iets wat ook door Microsoft wordt geadviseerd en zij bieden dit aan middels een platform(PnP), maar daarvoor geldt dat dit niet alle noodzakelijke en relevante opties biedt. Like-IT heeft haar Provisioning gebaseerd op PnP en geperfectioneerd voor het uitrollen en updaten van alle mogelijk scenario’s.

Je wilt nu eenmaal niet alles met de hand inrichten en zeker niet updaten. Onze Provisioning tool zorgt dat je in controle bent en blijft van je SharePoint (Online) omgeving.

 

SharePoint Site Provisioning tools

Met onze site provisioning tool wordt zowel voor klantspecifieke templates als voor ons eigen SaaS dienst ‘DailyDrive’ gebruikt. Je kunt snel en simpel nieuwe sites aanmaken in SharePoint en uniformiteit is daarbij gegarandeerd. Ook kun je bestaande sites updaten. Onze provisioning is de basis van het snel en succesvol uitrollen van DailyDrive en het werkt met de volgende varianten;  Office 365(SharePoint Online), SharePoint 2013 en SharePoint 2016. Iedere site die je aanmaakt via onze Provisioner; krijgt dezelfde “look and feel”, indeling en configuratie.

“Zonder standaardisatie, geen acceptatie”

 

Site generatie op basis templates

Met onze provisioner en dus met DailyDrive kun je sites aanmaken door te kiezen uit een aantal standaarden die wij aanbieden. Zo krijgen jouw eindgebruikers de mogelijkheid om zelf sites aan te vragen. De workflow doet de rest! Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het aanvragen van de site templates te koppelen aan specifiek user groepen indien gewenst.  

Copyright 2019 Like-IT B.V.