Provisioning

Provisioning

 

Het feit dat provisioning misschien niet tastbaar of zichtbaar is, maakt het soms lastig in te zien waarom je het nodig hebt voor de verkoop van je product. Met provisioning kun je heel makkelijk je omgeving eenzijdig inrichten. Waar iemand eerder uren werk had om een site aan te maken, heb je nu een mechanisme om al je sites uit te rollen. En dan zijn ze ook volledig voorzien van de functionaliteiten die je wilt. Dat is het idee van provisioning.

Wat is provisioning?

Provisioning is het geautomatiseerd aanmaken en updaten van (Site)Template in SharePoint en of SharePoint Online. Het aanmaken,inrichten, updaten en beheren van de behoeften van je organisatie kun je dus volledig onder controle hebben. Provisioning is iets wat ook door Microsoft wordt geadviseerd en zij bieden dit aan middels een platform(PnP), maar daarvoor geldt dat dit niet alle noodzakelijke en relevante opties biedt. Like-IT heeft haar Provisioning gebaseerd op PnP en geperfectioneerd voor het uitrollen en updaten van alle mogelijk scenario’s.

Je wilt nu eenmaal niet alles met de hand inrichten en zeker niet updaten. Onze Provisioning tool zorgt dat je in controle bent en blijft van je SharePoint (Online) omgeving.

Probeer het twee maanden vrijblijvend

Probeer eens hoe het is om met ons SaaS-product te werken. De demo kan binnen een dag geïnstalleerd worden. Meer weten?

SharePoint Site provisioning tools

Met onze site provisioning tool wordt zowel voor klantspecifieke templates als voor ons eigen SaaS dienst ‘DailyDrive’ gebruikt. Je kunt snel en simpel nieuwe sites aanmaken in SharePoint en uniformiteit is daarbij gegarandeerd. Ook kun je bestaande sites updaten. Onze provisioning is de basis van het snel en succesvol uitrollen van DailyDrive en het werkt met de volgende varianten;  Office 365(SharePoint Online), SharePoint 2013 en SharePoint 2016. Iedere site die je aanmaakt via onze Provisioner; krijgt dezelfde “look and feel”, indeling en configuratie.

“Zonder standaardisatie, geen acceptatie”

Monthly updates juni 2020

De tijd vliegt en aangezien we stiekem alweer richting juli gaan willen we je met onze maandelijkse blog toch nog even op de hoogte brengen van de belangrijkste laatste nieuwtjes op het gebied van SharePoint en Office 365. Neem even wat tijd voor jezelf, sluit je af voor je omgeving (in deze tijd niet heel moeilijk) en lees rustig even dit blog door.

Toekomst van Teams binnen jouw organisatie

Microsoft Teams is de laatste tijd behoorlijk in opkomst en dat is niet voor niets. Teams geeft jou namelijk alle tools om de kwaliteit van samenwerking met collega’s een flinke boost te geven. Je kunt het ook nog eens op mobiele apparaten installeren. Waar je ook bent, je blijft eenvoudig in contact.

Bibliotheken & folderstructuur in SharePoint

Een folderstructuur wordt door veel gebruikers nog steeds als handig ervaren, maar dit komt ook omdat het maken en gebruiken van folders eigenlijk vastgeroest zit in onze manier van werken. Daarom vertellen we je nu meer over de voordelen van het opslaan in SharePoint Online en hoe je snel kunt zoeken en sorteren op documenten.

Copyright 2019 Like-IT B.V.