SharePoint klassieke gebruiks- en populariteitsrapporten

Er komt een nieuwe manier om gebruiks- en populariteitsrapporten in te zien. Dit nieuwe rapport heet “site gebruik” en de gegevens die worden weergegeven, in het rapport “site gebruik”, bevatten gegevens van zowel klassieke als moderne sites. De klassieke versie van het rapport zal komen te vervallen na 29 februari 2020.

Indien de gegevens uit deze rapporten van belang zijn, dan kun je deze downloaden en opslaan. Dit moet echter vóór 29 februari 2020 gebeuren.

SharePoint PowerApps voor bibliotheken

Microsoft heeft PowerApps geïntegreerd in SharePoint bibliotheken. Voorheen was deze functionaliteit alleen beschikbaar op lijsten binnen SharePoint. Hiermee kun je de kracht van PowerApps breder inzetten binnen jouw werkomgeving.

SharePoint en OneDrive ondersteuning voor gevoeligheid-labels

Voorheen konden SharePoint en OneDrive de inhoud van bestanden niet verwerken als er vertrouwelijkheidslabels met encoding waren toegepast. Daarnaast werkte Co-authoring, eDiscovery, Preventie van gegevensverlies, zoeken, Delve en andere samenwerkingsfuncties niet onder deze omstandigheden. Nu heeft Microsoft een preview gelanceerd waardoor de volgende functionaliteiten mogelijk zijn:

  • SharePoint herkent gevoeligheid-labels die zijn toegepast op Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden in zowel SharePoint zelf als in OneDrive;
  • Wanneer u een bestand van SharePoint of OneDrive download, neemt het bestand het gevoeligheids-label mee en blijven de instellingen gehandhaafd;
  • Pas gevoeligheid-labels toe op Office-bestanden en open en bewerk bestanden, waarop gevoeligheid-labels zijn toegepast (als de labelrechten dit toestaan) met behulp van de web-versies van Word, Excel en PowerPoint. Met Word op het web kunt u ook Auto labeling gebruiken wanneer u documenten bewerkt;
  • Office 365 eDiscovery ondersteunt zoeken in volledige teksten in bestanden waarop gevoeligheid labels zijn toegepast. Data Loss Prevention (DLP)-beleid heeft betrekking op de inhoud van deze bestanden.