Deze maand kijken we wederom naar interessante updates en wijzigingen in Office 365. Met de vakantie in zicht lijkt het ook bij Microsoft komkommertijd met betrekking tot SharePoint Online. Desondanks zijn er wel een paar opvallende veranderingen in Office 365.

Retention policies en Recycle Bin

In SharePoint is het mogelijk om retentie policies toe te passen op bibliotheken. Als dit het geval is, dan werkt het proces met verwijderen van items afwijkend van normaal. De retentie instellingen bepaalden tot nu toe de wijze waarop het document verwijderd kon worden en hoelang deze na verwijdering beschikbaar was. Indien een document werd verwijderd op basis van retentie, dan was deze niet meer terug te halen via de recycle bin van SharePoint. Dit gaat dus veranderen. Na het verwijderen op basis van retentie worden bestanden en documenten in de second stage recycle bin van SharePoint geplaatst en is het mogelijk voor een beheerder om deze documenten eventueel terug te halen.

Meer informatie over retention policies is te vinden op :
https://docs.microsoft.com/en-us/office365/securitycompliance/retention-policies

SharePoint Hub sites limiet

Op dit moment is het limiet voor het aantal hub sites in SharePoint Online 100 stuks. Dit wordt de komende periode verhoogd naar 2000. Dit houdt in dat er meer mogelijkheden zijn om hub sites aan te maken en site collecties te groeperen en/of te koppelen.

SharePoint Administration Center

Achter de schermen is het in de huidige versie van het SharePoint Administration Center soms zoeken naar de instellingen. Sommige instellingen zijn alleen in de nieuwe variant beschikbaar en een deel van de instellingen dienen gewijzigd te worden in de oude variant. Recentelijk zijn er behoorlijk wat nieuwe instellingen toegevoegd. Gedurende juni en juli zal er een nieuwe uitrol plaatsvinden in Office 365, waarin de meeste instellingen beschikbaar worden in de nieuwe variant van het admin center. Zodra dit beschikbaar is op je Tenant krijg je bij het openen van de SharePoint beheerpagina’s niet meer de oude variant, maar automatisch de nieuwe variant beschikbaar.