De tijd vliegt en aangezien we stiekem alweer richting juli gaan willen we je met onze maandelijkse blog toch nog even op de hoogte brengen van de belangrijkste laatste nieuwtjes op het gebied van SharePoint en Office 365. Neem even wat tijd voor jezelf, sluit je af voor je omgeving (in deze tijd niet heel moeilijk) en lees rustig even dit blog door.

SharePoint – Auto Digest Email

Misschien kun je het je nog herinneren dat we het in ons vorige blog over verschillende nieuwe features binnen het nieuws van SharePoint hebben gehad? Features zoals het inplannen van een publicatiedatum voor nieuwsberichten, het gebruik van SharePoint stock images etc.. We gaan er natuurlijk vanuit van wel, maar mocht het je door alle drukte even ontglipt zijn dan kun je ons vorige blog hier nog even teruglezen.

Maar Microsoft brengt op het gebied van het nieuws nog een feature uit, genaamd SharePoint Auto Digest Email. “Eh, de wat” hoor ik je zeggen, maar wees gerust de naam is ingewikkelder dan dat de feature daadwerkelijk is.

Met deze Auto Digest Email ontvangt een gebruiker wekelijks een e-mailbericht met daarin een overzicht van voor hem of haar belangrijke, nog niet gelezen nieuwsberichten. Uiteraard is dit ook weer volledig security trimmed. Als gebruiker ontvang je dus alleen een overzicht van berichten waar jij rechten toe hebt om deze in te zien, bijvoorbeeld van sites waar jij lid van bent of die je specifiek volgt. Handmatig kon je al een Digest Email sturen, nu gaat dit dus (ook) volledig automatisch.

Wanneer je een overvolle mailbox hebt of wanneer je simpelweg niet op dit soort mails zit te wachten kun je je ook weer afmelden voor de Auto Digest Email. Er wordt aan gewerkt om deze feature voor jouw organisatie uit te kunnen schakelen. De feature zal in de toekomst verder uitgebreid worden met o.a. branding mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden? Via deze link vind je meer info.

SharePoint – Communication site experience on Classic team sites

Wellicht heb je nog een Classic team site waarvoor het de moeite niet is om deze te migreren naar een moderne Communication site omdat deze bijvoorbeeld wordt uitgefaseerd. Of je kunt deze om uitéénlopende redenen nog niet migreren, maar je wilt eigenlijk wel dat de gebruikers ook hier het gemak van een moderne Communication site ervaren.

Lucky you, want vanaf eind juni / juli kun jij als Admin zijnde via PowerShell ervoor zorgen dat jouw classic site de gebruiker van de voordelen van een moderne Communication site voorziet!  Uiteraard moet de classic team site wel aan een aantal voorwaarden voldoen die je hier kunt terugvinden.

Teams – call & meeting chat participants

Teams kunnen we ook nu niet onderbelicht laten natuurlijk. Geen schokkende update, maar je kunt nu in een Teams meeting call & chat met 300 deelnemers terecht in plaats van 250. Hoe meer hoe gezelliger toch?

Teams – Require meeting participants to use the lobby

Je herkent het vast wel van de afgelopen tijd waarin we massaal digitaal zijn gaan vergaderen. Je krijgt de melding dat een Teams meeting zo gaat beginnen en je klikt op Join. En  hop, na jou valt zo’n beetje iedereen direct de vergadering binnen. Hij was wat vertraagd, maar vanaf deze maand heb jij als organisator van een vergadering de optie om na het aanmaken van de vergadering de instellingen zo aan te passen dat iedere deelnemer eerst in de lobby terecht komt.  Zo kun je gecontroleerd andere deelnemers tot de vergadering toelaten.

Teams – suggested replies

Onderweg en in de chat een bericht van een collega ontvangen maar weinig tijd om te reageren? Met de suggested replies in Team Mobile kun je nu een voorgestelde reactie sturen aan jouw collega. Kort, maar krachtig!

Dat was hem alweer voor deze maand, maar ook volgende maand plaatsen we weer een blog met updates, dus ben je nieuwsgierig hou dan zeker dit blog in de gaten. Kun je niet wachten tot de volgende maandelijkse update? Vermaak je dan ook eens met onze voorgaande blogs.