Migratie

Vaak is alleen een nieuw portaal of applicatie niet genoeg om aan de slag te gaan. Bestaande omgevingen dienen geheel of gedeeltelijk overgezet te worden. Migratie vind over het algemeen plaats in een aantal fases. We zien dan ook in de basis een aantal mogelijke scenario’s voor migratie.

Advies Like-IT

 

Afhankelijk van de eisen en wensen zijn er verschillende mogelijkheden om te migreren. op basis van de omvang en inventarisatie van de huidige omgeving kunnen we een passend advies geven.

Inventarisatie

Bij de inventarisatie wordt gekeken naar de huidige omgeving. Hierin staan een aantal vragen centraal. Hoeveel documenten dienen er gemigreerd te worden, Wat is de omvang van de documenten, Hoe worden deze documenten naar de nieuwe omgeving overgezet.

Proefmigratie

Op basis van de inventarisatie wordt gezamenlijk met de klant een plan van aanpak gekozen. Alvorens over te gaan tot migratie is het belangrijk om een proefmigratie te doen. Deze proefmigratie wordt gedaan om de definitieve planning op te kunnen stellen. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de doorlooptijd van de migratie, de controle van de migratie naar de nieuwe omgeving en e.v.t. onvoorziene situaties.

Planning opstellen

Op basis van de proefmigratie en de omvang kan gezamenlijk met de klant een planning gemaakt worden om live te gaan. Afhankelijk van de omvang, de oorsprong en de complexiteit kan de totale doorlooptijd liggen tussen een paar weken of een enkele maanden.

Migratie uitvoeren

Als de planning is gedaan, dan dienen er stappen ondernomen te worden om de gebruikers en de organisatie te informeren. Daarna kan conform planning de migratie worden uitgevoerd.

Probeer het twee maanden vrijblijvend

Probeer eens hoe het is om met ons SaaS-product te werken. De demo kan binnen een dag geïnstalleerd worden. Meer weten?

Hubsites, site collecties en subsites

Wanneer gebruik je nou site collecties en wanneer gebruik je subsites? Waar vroeger het gebruik van subsites vrij gangbaar was, is het gebruik van site collecties tegenwoordig heel gewoon. En wat te doen met hubsites?

Complexe migraties met ShareGate

ShareGate is in de basis een goede tool om efficiënt migraties uit te voeren. Echter zijn er scenario’s, waarvoor alleen ShareGate onvoldoende is. Denk hierbij aan het omzetten van grote aantallen sites van een oude naar een nieuwe structuur.

Adoptie

De essentie van adoptie is dat de gebruikers uiteindelijk met de nieuwe software aan de slag gaan. Het aanschaffen van nieuwe software is niet zo heel erg ingewikkeld, maar het veranderproces binnen een organisatie kan lastig zijn.

Copyright 2019 Like-IT B.V.