Blogs

Document Management System – Like-IT

Omdat de hoeveelheid informatie binnen organisaties alsmaar groeit, groeit ook de behoefte naar een goed Document Management System(DMS). SharePoint zou je kunnen zien als een veredelde (online)DMS.

Optimalisatie OneDrive

OneDrive is een online Clouddienst van Microsoft waar je al je bestanden in kunt opslaan en kunt veiligstellen. Als je in het bezit bent van alleen al een Office-licentie, dan ben je ook in het bezit van OneDrive. Wat het meest handig is aan OneDrive, is dat je altijd je bestanden zowel online als offline tot je beschikking hebt.

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates

Microsoft Teams – “Warm welkom voor nieuwe collega’s in Teams” Vanaf heden heeft Microsoft het mogelijk gemaakt om een notificatie te geven zodra er een nieuwe collega toegevoegd is aan Teams. Hiermee ben je direct op de hoogte dat er een nieuwe collega is en kan jij hem of haar warm welkom heten. Natuurlijk is […]

SharePoint vs. Teams

In de praktijk is er nog wel eens wat verwarring over het verschil tussen Microsoft Teams en SharePoint. Mocht jij ook niet precies weten of je Teams of SharePoint moet gebruiken of hoe je documenten opslaat in Teams of SharePoint? Dan is dit artikel interessant voor jou!

Optimalisatie interne processen

Nog niet voor iedereen is duidelijk welke mogelijkheden SharePoint een organisatie kan bieden, terwijl het zoveel op kan leveren. We kijken naar de interne processen binnen een organisatie en welke je kunt verbeteren aan de hand van ons SaaS-product DailyDrive.

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates – December 2019

Microsoft is continu aan de slag om Office 365 te verbeteren en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Dit zijn de features die recentelijk zijn toegevoegd of die er op korte termijn aan komen in SharePoint Online.

Power Apps & SharePoint

Power Apps is bedoeld om de bedrijfsproductiviteit in SharePoint te verbeteren zonder code te hoeven schrijven. Het wordt gezien als de opvolger van Microsoft InfoPath.

Outlook integratie – SharePoint online

Je hoort wel vaker dat men zegt dat je geen data moet opslaan in Outlook, maar dat je attachments beter kunt delen met anderen via SharePoint. Maar hoe krijg je die bijlagen dan op een snelle manier in SharePoint? Als je in Office kiest voor ‘save to SharePoint’, dan zie je alleen maar de recente […]

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates – november 2019

Microsoft is continu aan de slag om Office 365 te verbeteren en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Dit zijn de features die recentelijk zijn toegevoegd of die er op korte termijn aan komen in SharePoint Online.

AVG/GDPR – Labeling

Er zijn natuurlijk nog andere documenten vanuit de wet verbonden zijn aan regels omtrent limieten voor het bewaren en verwijderen. Wat je kunt doen in office 365, en wat techniek overstijgend is, zijn labels. Een label kun je koppelen aan documenten en is niets meer dan een kenmerk van het document, bijvoorbeeld een paspoort.

Provisioning

Provisioning is het proces waarbij er toegang wordt verstrekt aan gebruikers, klanten en/of medewerkers tot data en technologische middelen van een bedrijf of organisatie. Het provisioning proces is meestal een combinatie van taken tussen de human resources en IT afdelingen van een onderneming

Hubsites, site collecties en subsites

Wanneer gebruik je nou site collecties en wanneer gebruik je subsites? Waar vroeger het gebruik van subsites vrij gangbaar was, is het gebruik van site collecties tegenwoordig heel gewoon. En wat te doen met hubsites?

Tips & Tricks DailyDrive

Graag vertellen wij ook nog iets meer over ons product en het gebruik ervan. Like-IT biedt een SharePoint portaal in SaaS model aan. Dit portaal is een compleetproduct dat uitkomst kan bieden voor jouw werkomgeving.

Hybrid SharePoint Online

Tegenwoordig gaat (bijna) alles over naar de cloud. Microsoft biedt daarom heel veel diensten en faciliteiten in de cloud aan, maar er is ook nog steeds on premise software beschikbaar. Hierdoor is het mogelijk om een hybride SharePoint omgeving op te zetten.

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates – September 2019

Microsoft is continu aan de slag om Office 365 te verbeteren en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Dit zijn de features die recentelijk zijn toegevoegd of die er op korte termijn aan komen in SharePoint Online.

In- en extern delen in SharePoint Online

De kracht van SharePoint online is het kunnen delen van bestanden en het samenwerken met in- en externe contacten. De meeste organisaties die veel bezig zijn met AVG, die kiezen ervoor om extern delen niet aan te zetten.

Microsoft Teams & SharePoint online

Hier komt de introductie van Teams om de hoek kijken. Bij de meeste gebruikers is Teams vooral bekend vanwege de chatfunctie. Maar Teams is veel meer dan dat. Tegenwoordig is de applicatie zelfs de centrale hub voor teamwork!

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates – Augustus 2019

Deze maand kijken we naar SharePoint Online, maken we een klein uitstapje naar Teams en komt ‘Modern’ aan bod. Wat is interessant voor jouw organisatie?

Provisioning Like-IT

Waar iemand eerder uren werk had om een site aan te maken, heb je nu een mechanisme om al je sites uit te rollen. En dan zijn ze volledig voorzien van de functionaliteiten die je wilt. Dat is het idee van provisioning.

Complexe migraties met ShareGate

ShareGate is in de basis een goede tool om efficiënt migraties uit te voeren. Echter zijn er scenario’s, waarvoor alleen ShareGate onvoldoende is. Denk hierbij aan het omzetten van grote aantallen sites van een oude naar een nieuwe structuur.

Modern vs. classic

Als je niet gelijk wilt beginnen met maatwerk binnen ‘modern’, dan loop je er tegenaan dat je een groot gedeelte van de standaard SharePoint functionaliteiten niet op de voorpagina kunt tonen.

Daily Drive en Like-IT Managed Services (LMS)

Wat valt er nou eigenlijk onder beheer? Dat is een vraag waarvan het antwoord voor velen anders is. Vanuit Like-IT hebben wij een eigen service-systeem ontwikkeld voor onze software DailyDrive.

Adoptie

De essentie van adoptie is dat de gebruikers uiteindelijk met de nieuwe software aan de slag gaan. Het aanschaffen van nieuwe software is niet zo heel erg ingewikkeld, maar het veranderproces binnen een organisatie kan lastig zijn.

Datamigratie

Belangrijk bij migratie, zeker als klanten overstappen naar een nieuw portaal, is dat de huidige data van een klant weer toegankelijk wordt in hun nieuwe (online)SharePoint omgeving. wij vertellen meer over dat traject.

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates – Juni 2019

Welke Microsoft updates van juni zijn het meest interessant voor Office 365 gebruikers? Like-IT biedt een overzicht van nieuwe, relevante features.

Microsoft Flow

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met Flow werkstromen(workflows) creëren tussen verschillende programma’s en/of applicaties. Like-IT gebruikt het nu voornamelijk voor formulieren.

SharePoint Online maatwerk

Waarom maatwerk? Wat kun je met SharePoint en welke veranderingen brengt de moderne variant met zich mee? SharePoint kent een aantal eerdere versies. Vanuit de oorsprong moest je flink wat bouwen, om het naar eigen wens te kunnen gebruiken.

Toekomst voor Skype en Teams

Microsoft heeft eerder aangekondigd Skype for Business te vervangen door Teams. We hebben gemerkt dat er veel vragen zijn over hoe deze verandering eruit gaat zien en wat de status is van Skype for Business.

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates – Mei 2019

Welke Microsoft updates zijn het meest interessant voor Office 365 gebruikers? Like-IT biedt een overzicht van de meest nieuwe, relevante features.

Back-up & Restore

Hoe goed is jouw data beschermd? Bescherming tegen dataverlies is essentieel om continuïteit in de bedrijfsvoering te waarborgen. Vrijwel alle grotere organisaties hebben een backup en restore voorziening.

Copyright 2019 Like-IT B.V.